ISTORIA FABRICII S.A. "VIORICA-COSMETIC"

12 mai 1989 a devenit o zi semnificativă pentru piața Moldovei. În această zi a apărut cel mai mare producător de cosmetice și parfumerie din republică - "Viorica-Cosmetic". De la începutul activității sale, "Viorica" s-a recomandat ca fiind un producător al produselor cosmetice de calitate înaltă. Produsele de debut ale fabricii au fost șampoanele "Victoria", "Viorel", precum şi linia pentru copii "Victorița" și "Victoraș".

De-a lungul perioadei de activitate, principiile de bază ale companiei au fost şi rămîn loialitatea față de consumatori și produsele calitative la prețuri accesibile. Mărfurile companiei de nenumărate ori au fost remarcate și au devenit premiante ale concursurilor și expozițiilor naționale și internaționale.

O etapă semnificativă în dezvoltarea companiei este privatizarea acesteia de către holding-ul Daac-Hermes Group în anul 2012. Investițiile au permis companiei să capete posibilități noi în producere, să actualizeze și să extindă linia de produse. În acest an au fost lansate linii cosmetice absolut noi: Flovio și Violelle, create pe baza uleiurilor extrase din plantele ce concresc în exclusivitate pe teritoriul Republicii Moldova, dar și pe baza uleiurilor importate, provenite de la cele mai bune plante ale lumii, folosite pe larg în industria cosmetică. Calitatea superioară ale noilor produse a permis companiei să fie apreciată ca un lider pe piața cosmeticilor autohtone.

Astăzi, compania "Viorica" lucrează eficient asupra extinderii liniilor de produse și diversificării pieţilor. Acum, "Viorica" este o companie cunoscută, ce se dezvoltă treptat, ce merge într-un pas cu noile tendințe.

PREMII

În perioada activității sale S.A. "Viorica-Cosmetic" a devenit laureat a zeci de concursuri, a primit multe medalii și premii, printre care:

  • Gran-Pri "Mercurul de Aur";
  • "Brandul Anului" (din 2005 până în 2014);
  • Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calității, productivității și competitivității;
  • Certificatul de calitate al companiei care deține cel mai mare portofoliu de drepturi de proprietate industrială înregistrate în Republica Moldova.

Trebuie să fie menționat faptul, că în 2014, "Viorica" a câștigat în același timp două premii naționale: "Marca Anului" și "Premiul în domeniul calității".

S.A. "Viorica-Cosmetic" este deţinător al certificatului internațional al sistemului calității managementului ISO 9001: 2008, care de asemenea, confirmă calitatea înaltă a produselor fabricate de companie.

O altă performanță la fel de importantă pentru companie este reprezentată de Certificatul de acreditare al laboratorului de încercări din cadrul companiei S.A ”Viorica-Cosmetic”.