ISTORIA FABRICII S.A. VIORICA-COSMETIC

La data de 12 mai 1989 este înființată fabrica Viorica-Cosmetic ­ cel mai mare producător de cosmetice și parfumerie din republică, statut păstrat până în ziua de azi. Produsele de debut ale fabricii au fost șampoanele "Victoria", "Viorel", precum şi linia pentru copii "Victorița" și "Victoraș".

În toți acești ani principiile de bază ale companiei au fost şi rămîn loialitatea față de consumator, produsele calitative la prețuri accesibile, și nu în ultimul rând inovarea, pentru a ne alinia la doleanțele și așteptările consumatorilor noștri.

O etapă semnificativă în parcursul companiei este privatizarea de către holdingul Daac-Hermes Group în anul 2012. Investițiile au permis companiei să capete posibilități noi în producere, să actualizeze și să extindă linia de produse.

Un pas semnificativ în dezvoltarea companiei a fost lansarea plantației ecologice VIO-Parc - un proiect grandios, patronat de holding-ul Daac-Hermes și proiectat cu suportul expertului internațional în agricultura naturistă, austriacul Sepp Holzer. În prezent o parte din materia primă (uleiuri vegetale, extracte din flori, fructe și rădăcini de plante) se obține din culturile care cresc în VIO-Parc. Destinația acestei eco-plantații este cultivarea plantelor într-un mediu ecologic pur, fără tratamente chimice, pentru a asigura calitatea impecabilă și siguranța extractelor naturale.  Plantele sunt culese manual, pentru a le păstra intacte toate beneficiile.

Prioritatea absolută a calității și siguranței produselor, inovarea, respectul față de consumator au adus companiei recunoaștere și apreciere, Viorica-Cosmetic fiind premiată de nenumărate ori la concursurile și expozițiile naționale și internaționale.

Două direcții semnificative care dirijează activitatea companiei sunt extinderea liniilor de produse și lărgirea pieței de desfacere,  accentul major fiind pus pe export.


PREMII

În perioada activității sale S.A. Viorica-Cosmetic a devenit laureată a zeci de concursuri, a primit multe medalii și premii. În palmaresul companiei se numără:

  • Gran-Pri "Mercurul de Aur";
  • "Brandul Anului" (din 2005 până în 2014);
  • Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calității, productivității și competitivității;
  • Certificatul de calitate al companiei care deține cel mai mare portofoliu de drepturi de proprietate industrială înregistrate în Republica Moldova.
  • Marca Anului 2014,
  • Premiul în domeniul calității, anul 2014

Compania este deţinător al certificatului internațional al sistemului calității managementului ISO 9001: 2015 și  certificatul de acreditare al laboratorului de încercări din cadrul companiei S.A ”Viorica-Cosmetic”.