Home
Incrediente
Ulei de avocado
Ulei de avocado Ulei de avocado

Denumire

Ulei de avocado

Denumire INCI

Persea Gratissima (Avocado) oil

Ulei de avocado

Ulei de bază, obținut din fructele de avocado. În Mexic mai este numit și „ulei pentru frumusețe”, datorită efectului său nutritiv și regenerator pronunțat pe care îl are asupra pielii. Are aspectul unui lichid de culoarea smaraldului, gust de nucă și o aromă plăcută.

Uleiul de avocado face parte din categoria uleiurilor cu un conținut ridicat de lipide esențiale, care au o capacitate excelentă de a pătrunde adânc în piele și de a ajuta la repararea barierei lipidice naturale și vindecarea pielii uscate și iritate.

Atunci când este extras din pulpa fructelor de avocado, de la 35 la 80% din varietatea de acizi grași îi revine acidului oleic, iar restul – acizilor palmitic, linoleic și palmitoleic. Acesta din urmă se conține în sebumul uman (20%), fapt ce ajută la absorbția optima a uleiului.

Uleiul de avocado abundă în vitaminele A, E, PP, K și D, precum și vitaminele B1 și B2. De asemenea, conține zinc, săruri de fosfat, potasiu, aminoacizi saturați și nesaturați, fitosteroli, clorofilă, squalen, lecitină.

Pe lângă efectul său nutritiv și regenerator, uleiul de avocado este considerat un puternic antioxidant care poate proteja pielea împotriva îmbătrânirii premature și a radiațiilor UV.

Este cel mai blând ulei dintre toate uleiurile de bază, fiind potrivit chiar și pentru pielea bebelușilor. Este deosebit de eficient pe pielea îmbătrânită, flască, deshidratată și sensibilă.

Beneficii pentru ten

  • Exercită un efect de lifting, reduce ridurile, datorită stimulării sintezei de colagen
  • Contribuie la hidratarea straturilor superioare ale epidermei
  • Reface procesele metabolice din celulele pielii
  • Reface funcțiile de barieră ale pielii
  • Luptă eficient cu petele pigmentare pe tenul matur

Beneficii pentru păr

  • Face părul uscat, obosit și poros mai moale, mai puternic
  • Garantează un nivel de hidratare optim, conferă energie și strălucire
  • Protejează împotriva razelor ultraviolete și altor factori externi nocivi

Beneficii pentru corp

  • Reface pielea uscată, descuamată
  • Combate vergeturile, tonifiază pielea
  • Ameliorează inflamația, previne apariția cicatricilor, a petelor
  • Calmează pielea afectată de eczeme, dermatită
  • Grăbește regenerarea arsurilor, fisurilor, leziunilor

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Studiile au confirmat capacitatea uleiului de avocado de a spori conținutul de colagen solubil în piele, fără a afecta, însă, conținutul total de colagen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1676360/

[2] S-a dovedit științific că uleiul de avocado are un efect emolient și calmant vizibil asupra pielii, precum și capacitatea de a se absorbi rapid. De exemplu, în comparație cu uleiurile de migdale, porumb, măsline și soia, uleiul de avocado are cel mai bun indicator de penetrare prin piele.

https://www.researchgate.net/publication/289919058_Avocado_Oil

Primește noutăți despre oferte și promoții