Home
Incrediente
Extract din frunze de coacăz negru
Extract din frunze de coacăz negru Extract din frunze de coacăz negru

Denumirea ingredientului

Extract din frunze de coacăz negru

Denumirea INCI

RIBES NIGRUM (BLACK CURRANT) LEAF EXTRACT

Extract din frunze de coacăz negru

Frunzele de coacăz negru au proprietăți benefice asupra corpului uman, comparabile cu cele ale pomușoarelor.

Extractul din frunze de coacăz este un puternic antioxidant natural, datorită conținutului său ridicat de vitamina C și flavonoide. De asemenea, mai conține caroten, fitoncide – cunoscute pentru efectul lor antimicrobian și microelemente importante, precum magneziu, mangan, cupru.

Pe lângă efectul antioxidant și antimicrobian, extractul din frunze de coacăz negru are efect antiinflamator și analgezic.

Mai mult, este un remediu popular pentru îngrijirea pielii delicate a bebelușului. O calmează în cazul erupțiilor cutanate, dermatitei și diatezei.

Beneficii pentru ten

  • Protejează celulele sănătoase ale pielii împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi
  • Uniformizează tonul pielii, reduce petele pigmentare
  • Curăță porii
  • Reface pielea uscată și iritată

Beneficii pentru păr

  • Tonifiază și reface structura părului
  • Stimulează creșterea părului
  • Calmează pielea scalpului, reducând mâncărimea

Beneficii pentru corp

  • Ajută în tratamentul bolilor de piele, deoarece restabilește funcția de protecție naturală a acesteia
  • Crește imunitatea pielii, o regenerează, o dezinfectează
  • Fortifică vasele de sânge

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] În cadrul unui studiu comparativ al activității antioxidante a frunzelor, mugurilor și pomușoarelor de coacăz negru, s-a constatat că frunzele sunt cele mai eficiente în a neutraliza radicalii liberi.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814611013537

[2] Frunzele de coacăz negru au un efect antiinflamator pronunțat.
https://www.mdpi.com/2076-3921/5/2/17/htm

Primește noutăți despre oferte și promoții