Home
Incrediente
Ulei de măsline
Ulei de măsline Ulei de măsline

Denumirea ingredientului

Ulei de măsline

Denumirea INCI

OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este un „aur lichid” pentru îngrijirea pielii și a părului. Este deosebit de bogat în acid oleic care transformă pielea uscată, regenerând-o și restabilindu-i filmul hidrolipidic.

De asemenea, conține oleocantal, o substanță cu efect analgezic și antiinflamator care este utilizată în tratamentul bolilor de piele și a arsurilor termice.

Compoziția uleiului de măsline, de asemenea, abundă în polifenoli, care au efect regenerator și încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii și a părului.

Vitaminele A, E, D, K din în ulei protejează pielea împotriva impactului nociv al factorilor climaterici – frig, vânt, aer uscat.

În pofida faptului că uleiul de măsline are o textură destul de uleioasă, acesta se absoarbe bine, nu irită și nu înfundă porii. Nu provoacă alergii, așa că este potrivit pentru pielea sensibilă. Cu toate acestea, trebuie utilizat cu atenție pe tenul gras.

Beneficii pentru piele

  • Emoliază și furnizează pielii vitaminele necesare
  • Încetinește procesul de îmbătrânire prin accelerarea regenerării celulare
  • Nu doar previne apariția ridurilor, dar reduce adâncimea celor existente

Beneficii pentru păr

  • Hrănește intens și hidratează firul de păr și foliculii
  • Stimulează creșterea intensă a părului
  • Dezinfectează, curăță, ameliorează inflamația și hidratează pielea scalpului

Beneficii pentru corp

  • Previne apariția vergeturilor în timpul modificărilor active ale pielii (sarcină, fluctuații bruște în greutate)
  • Previne deshidratarea pielii, apariția celulitei, pierderea elasticității
  • Posedă efect antiinflamator și analgezic

Contraindicații

Intoleranță individuală. A nu se aplica pe zona ochilor și a buzelor.

Dovezi ale eficacității

[1] Este dovedit științific că oleocantalul care se conține în uleiul de măsline are acțiune antiinflamatoare și analgezică similară cu cea a preparatului antiinflamator nesteroidian ibuprofen.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123744203001248

[2] S-a constatat că polifenolii din uleiul de măsline pot trata afecțiunile grave ale pielii chiar și atunci când sunt aplicați local.

https://patents.google.com/patent/US6437004B1/en

[3] Oamenii de știință au descoperit că compușii fenolici care se conțin în uleiul de măsline au o acțiune antioxidantă mai puternică decât cea a vitaminei E.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

Primește noutăți despre oferte și promoții