Home
Incrediente
Extract de nufăr alb
Extract de nufăr alb Extract de nufăr alb

Denumirea ingredientului

Extract de nufăr alb

Denumirea INCI

NYMPHAEA ALBA FLOWER EXTRACT

Extract de nufăr alb

Extractul de nufăr alb conține glicozide, flavonoide, taninuri și acid ascorbic care exercită acțiune antibacteriană, tonifiantă și antiinflamatoare. Suplimentar, glicozidele au un efect analgezic și calmant, iar taninurile emoliază pielea. Flavonoidele din petalele de nufăr contribuie la fortificarea capilarelor mici.

Beneficii pentru ten

  • Curăță și albește pielea
  • Vindecă leziunile
  • Posedă efect antioxidant
  • Reface echilibrul hidric al pielii

Beneficii pentru păr

  • Îmbunătățește starea generală a scalpului
  • Ameliorează mâncărimea și reduce mătreața

Beneficii pentru corp

  • Ameliorează inflamațiile și iritațiile
  • Hidratează și tonifică vizibil pielea

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Extractul de Nymphaea albă are acțiune tonifiantă și antiinflamatoare confirmată științific.

https://patents.google.com/patent/US7338671B2/en

[2],[3] Extractul de nufăr alb exercită efect antioxidant și antibacterian intensiv.

https://www.mdpi.com/1420-3049/23/6/1247/htm

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1995764513601066

Primește noutăți despre oferte și promoții