Vom sta câteva săptămâni în caratnină și această informație este sigură. Optimiștii se arată entuziasmați: „În sfârșit, vom dormi pe îndelete, vom sta mai mult cu familia și vom avea timp pentru noi.” Pesimiștii își rup tot părul disponibil și fac prognoze una mai deprimată ca alta. Cei mai întreprinzători caută o modalitate de a câștiga bani pe hype, iar experții de canapea ceartă guvernul și colectează statistici din presa galbenă. Într-un cuvânt, toată lumea e pusă pe treabă. Dar cu ce te vei ocupa tu?

Te invităm în clubul nostru de optimiști și-ți oferim 5 ocupații superbe, care te vor ajuta să petrece timpul în carantină cu beneficiu și plăcere. Și nu vorbim despre curățenie generală, suntem siguri toți au făcut-o demult 😉

Pregătiți o cină de familie

Îți mai aduci aminte când ai avut timp să îți aduni toată familia împreună la masă? Așa, ca acasă: gustos, sănătos, dar cu o servire frumoasă și elegantă. Acum restaurantele și cafenelele sunt închise, așa că este momentul să găsești și să gătești rețetele tale preferate, să scoți vesela și tăcâmurile de sărbătoare și să savurezi aceste simple bucurii de familie. Apropo, poți revizui cartea de bucate a bunicii, altfel, în era tehnologiilor digitale, secretele culinare ale familiei sunt cam pe punctul de dispariție.

Nu-ți neglija aspectul exterior. Frumusețea este deosebit de important în această perioadă, când totul pare să fie rău.

Organizează-ți un salon de frumusețe acasă

Sunt pur și simplu o multitudine de proceduri de frumusețe utile pe care le poți face acasă singur. Pe net există o mulțime de rețete pentru nutriție, restaurare și întinerire a pielii cu ajutorul unor ingrediente simple și accesibile. Iar dacă la toate acestea adaugi și niște produse cosmetice profesionale – pielea ta te va mulțumi!

Iată câteva produse pe care ți le oferă Viorica Cosmetic. Seria Vie — un set de produse cosmetice care asigură îngrijirea completă a pielii de toate tipurile. Poți alege ceva potrivit pentru fiecare membru al familiei tale. Imaginează-ți: carantina se va termina, iar tu arăți impecabil și ești gata să cucerești lumea.

Și sală de forță…

Da, știm că vizitarea centrelor de fitness nu doar aduce beneficii organismului, dar se consideră a fi și prestigios. Ei bine, cu prestigiul în carantină e mai dificil, dar oricum poți contribui la starea de bine a corpului tău. Antrenorii de fitness și maeștrii yoga își concentrează activitatea pe online deja de ceva timp. Rspectiv, există un număr foarte mare de exerciții pentru realizarea cărora nu ai nevoie de echipament special sau de un spațiu mare. De exemplu, aceste.

Petrece-ți timpul cu familia

Selecția de evenimente pentru acest scop este pur și simplu uriașă. Vizionarea comună a emisiunilor TV, jocuri de masă, realizarea diferitor chestiuțe hand made, jocul în cuvine sau orașe, lectura cu voce și chiar teatrul de păpuși acasă – e nevoie doar să începi, pe parcurs îți vei reaminti acele minunate distracții de familie, care ne-a făcut fericiți în copilărie. Printre altele, acum este un moment foarte bun pentru a explica copiilor prin practică importanța igienei personale. Da, și să-ți reamintești și tu regulile de bază 😉

În aceastăordine de idei: nu doar gelul antibacterian, dar și săpunul obișnuit are proprietăți magice de curățare. Viorica Cosmetic oferă opțiuni pentru întreaga familie: și părinți și copii.

Înregistrează-te la cursuri

Carantina mondiala — nu este doar o perioadă de testare a limitelor fiecăruia dintre noi, ci și un moment de caritate. Cineva, precum Ronaldo, își oferă hotelurilor pe post de spitale. Dar informația dată nu este sigură, iar faptul că există acces liber la multe programe de instruire — este în afara oricărui dubiu. Organizațiile educaționale au fost printre primele care s-au reorientat la formatul online și au creat o mulțime de cursuri digitale. Multe dintre acestea sunt gratuite. Caută și obține cunoștințe noi. O selecție mare de traininguri poate fi găsită aici.

Mergi virtual într-o excursie sau la teatru

Nu e nevoie să te deplasezi sau să călătorești undeva. Pentru a ajuta oamenii să facă față solitudinii neașteptate, unele centre expoziționale au organizat expoziții virtuale, iar muzeele și teatrele oferă transmisiuni de excursii și spectacole: live și înregistrate. Vezi pe Internet, chiar ai din ce alege. De exemplu, aici.

Încercă și convinge-te: aceste activități sunt la fel de interesante, precum shopping-ul  online, care, de altfel, reprezintă și el o bună activitate în carantină.

Nu vom nega lucruri evidente: modul nostru obișnuit de viață a suferit schimbări serioase și acum cu toții avem nevoie de mai multă răbdare și organizare. Dar viața continuă și doar noi înșine alegem cum să ne raportăm la ea. Să depășim „obstacolul” dat cu demnitate, ca în scurt timp să ne putem felicita reciproc cu finisarea acestei izolări forțate.