Imaginați-vă cât de mult plasticul afectează planeta noastră dacă numai în primul punct de reciclare din magazinul “Viorica” au fost colectate peste 100 de kilograme într-o săptămână! Atitudinea responsabilă a oamenilor ne-a motivat să lansăm un nou punct de reciclare, de data aceasta, în sectorul Râșcani al Capitalei.


În fiecare secundă, peste 50 de kilograme de plastic ajung în oceane doar din râuri și fluvii. Și dacă în 1974 consumul global de plastic anual era de 2 kilograme pe cap de locuitor, astăzi această cantitate a crescut de 20 de ori!

Acesta este motivul pentru care Viorica a deschis un nou punct de reciclare în orașul Chișinău, pe bd. Moscova 9/1 (sectorul Râșcani).

Campania Reciclează și salvează este o inițiativă frumoasă, care și-a propus să lupte cu aceste date alarmante.

Aceeași misiune o are și ABS Recycling, o companie care a început să activeze în domeniul gestionării deșeurilor în anul 2006. Compania „ABS” are o rețea de containere pentru colectarea selectivă. În acest containere, cetățenii pot depozita toate deșeurile reciclabile, pentru a diminua contaminarea acestora în tomberoanele comune pentru deșeuri menajere.

50% din totalul deșeurilor din Chișinău (aproximativ 500 de tone pe zi) sunt destinate uzinei de reciclare a ABS. Iată de ce avem încredere deplină în partenerii noștri.


Realizările campaniei pe care am lansat-o cu speranță și entuziasm nu s-au lăsat așteptate. Am constatat un rezultat incredibil: peste 100 kg de plastic într-o singură săptămână. Și aici ne referim doar la magazinul Viorica din Centrul Comercial “Gemeni”!

Suntem convinși că nu am fi reușit fără susținerea clienților noștri și implicarea nemijlocită a organizației ABS Recycling în această poveste eco.

În fiecare zi, primim zeci de mesaje despre dorința de participare la Campania noastră. Uite cum o poți face și tu:

  1. Colectează ambalajele cosmetice din plastic
  2. Vino la magazinul Viorica de pe bd. Moscova 9/1 sau CC “Gemeni”
  3. Prezintă Beauty Card
  4. Reciclează ambalajul cosmetic
  5. Primește un cadou în semn de recunoștință

Nu rămâne indiferent față de mediu! Fii alături de noi!