Ceramide vegetale Ceramide vegetale

Denumirea ingredientului

Ceramide vegetale

Denumire INCI

CERAMIDE NP; CERAMIDE AP; CERAMIDE EOP; PHYTOSPHINGOSINE; CHOLESTEROL; SODIUM LAUROYL LACTYLATE; CARBOMER; XANTHAN GUM

Ceramide vegetale

Ceramidele din plante sau fitoceramidele ajută celulele corpului să păstreze apa în ele și să funcționeze mai eficient. Exercită un efect emolient excelent asupra pielii, inclusi a scalpului, în situațiile în care bariera hidrolipidică este grav deteriorată, deoarece o „cârpește” perfect. De asemenea, au capacitatea de a menține pielea tânără și de a o proteja împotriva bolilor și infecțiilor.

Beneficii pentru ten

  • Potrivite pentru îngrijirea tenului uscat și sensibil
  • Sporesc cantitatea de lipide în piele
  • Netezesc ridurile mimice și sporesc fermitatea pielii
  • Protejează pielea împotriva deshidratării
  • Hidratează pielea, o fac mai netedă și mai elastică

Beneficii pentru păr

  • Restabilesc structura lipidică a firului de păr
  • Netezesc cuticula firului de păr, făcându-l docil și mătăsos
  • Sporesc rezistența părului
  • Protejează părul împotriva deteriorării cauzate de vopsire, ondulare permanentă, uscător
  • Mențin strălucirea părului pe termen lung
  • Hidratează intensiv scalpul, prevenind mâncărimea și iritațiile

Beneficii pentru piele

  • Hidratează eficient pielea uscată
  • Regenerează intensiv, ajutând pielea să arate mai tânără
  • Reduc vizibil descuamarea
  • Previn bolile și infecțiile pielii

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Savanții au demonstrat că ceramidele din plante sunt un ingredient emolient crucial, cu un rol  benefic substanțial în tratamentul afecțiunilor pielii cauzate de deterioarea mantiei hidrolipidice.

https://www.karger.com/Article/FullText/464337

Newsletter

Primește noutăți despre oferte și promoții