Îți place cum te prinde bronzul? Să revii „albă” dintr-o vacanță pe litoral ar fi o adevărată tragedie pentru tine? Atunci asigură-te că ești înarmată cu informație veridică, ca să te bucuri de mângâierea razelor fără a-ți pune sănătatea pielii în pericol.
Dermatologul principal „Viorica Cosmetic”, Corina Pocnea, explică pe înțelesul tuturor cu ce se „mănâncă” protecția solară corectă și ce să faci ca soarele să nu fure zilnic din tinerețea și sănătatea pielii tale.
Ai nevoie de cel puțin 2 produse cu protecție solară
„Alege o cremă de față pe care să o folosești zilnic, anul împrejur, și o cremă de corp pe care să o aplici atunci când te expui la soare în vestimentație sumară sau costum de baie.
Nu încerca să economisești: textura produselor de corp nu este cea mai potrivită pentru a fi aplicată pe față, motiv pentru care cremele anti-UV pentru ten costă mai scump (obținerea unei texturi lejere presupune o tehnologie mai sofisticată).”
Asigură-te că produsele oferă o protecție solară de spectru larg
„O protecție solară de spectru larg înseamnă o protecție împotriva celor mai periculoase pentru piele tipuri de raze ultraviolete: UVA și UVB.
Razele UVB au o lungime de undă scurtă și acționează doar la suprafața pielii (epiderma), fiind responsabile de arsurile solare. Dacă ai adormit vreodată pe plajă, știi că acțiunea lor e imediat vizibilă și cel puțin neplăcută sau chiar dureroasă.
Razele UVA sunt considerate cel mai mare dușman al pielii, pentru că pătrund tocmai în dermă și pot modifica ADN-ul celulelor. Pielea noastră se apără de ele declanșând bronzul, însă adevăratele daune provocate de razele UVA se vor resimți peste ani: îmbatrânirea precoce a pielii (ridurile), petele pigmentare și anumite tipuri de cancer de piele.
Majoritatea produselor cu SPF ieftine oferă protecție doar împotriva razelor UVB – tehnologia care blochează radiația UVA este mai costisitoare și nu toți producătorii vor să și-o asume. Așadar, optează doar pentru produse cu marcajul UVA+UVB pe ambalaj.”
Alege produse cu SPF potrivit pielii tale
„SPF este un indicator care arată capacitatea produsului de a bloca razele UVB. Cu alte cuvinte, de a ne proteja de arsurile solare neplăcute.Să presupunem că pielea ta se înroșește după 10 minute de expunere la soare. O cremă cu SPF 15 va amâna acest efect advers cu 150 de minute (SPFx10).
Deci cifra în dreptul abreviaturii SPF nu arată altceva decât durata protecției, nu și calitatea ei. O cremă cu SPF50 face același lucru ca și o cremă cu SPF20, doar că pe ultima va trebui să o reaplici mai des.”
Ești în căutarea unei formule UVA+UVB pentru tenul tău? Crema-gel hidratantă cu SPF20 din gama „Viorica Vie” îți oferă mai mult decât atât: cu o textură lejeră și absorbție rapidă ea combină funcțiile cremei de zi cu cele ale cremei de protecție solară.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.