Orice tip de piele se poate confrunta cu probleme de deshidratare. Efectele sunt mai mult sau mai puțin vizibile, dar lipsa de apă prezintă un adevărat disconfort atât la nivelul feței, cât și pe orice altă zonă a corpului.

Pielea deshidratată este dușmanul nr. 1 al tinereții. Este un mit că doar persoanele cu ten uscat luptă cu deshidratarea. Majoritatea celor care dețin un tip de ten mixt sau chiar uleios simt că secreția de sebum crește atunci când pielea pierde nivelul optim de hidratare. Acest lucru se produce din cauza deteriorării barierei lipidice a pielii și are drept consecință pierderea elasticității și senzației de confort, diminuarea luminozității tenului, apariția ridurilor premature. Pentru a lupta eficient cu deshidratarea pielii, este necesar să cunoaștem cauzele.

Există o serie de motive ce ar condiționa acest proces: factorii de mediu (frig, vânt, poluare, radiații ultraviolete), viciile (tutun, alcool), factori emoționali (stresul, oboseala), deshidratarea generală a organismului, ba chiar și anumite medicamente, cum ar fi cele împotriva acneei, bunăoară. 

Produsele pe care le folosim direct pe piele îi schimbă pH-ul și interferează cu bariera naturală de protecție a pielii. Astfel, o cauză frecventă o constituie folosirea unor produse cosmetice foarte agresive, în special a unor soluții de curățare a tenului, care irită și usucă excesiv pielea. Exfolierea agresivă, sesiunile de peeling cu substanțe inadecvate tipului de ten și stării pielii, chiar și cosmetica decorativă – toate pot duce la deshidratarea severă a pielii.

Pentru a lupta cu acești factori nocivi, brandul cosmetic Viorica a conceput Crema-Gel Hidratantă SPF 20. Acum, cea mai bună formulă pentru rutina de îngrijire poate chiar fi a ta!

Pentru un efect maxim, crema pentru față combină 3 tipuri de ceramide identice celor prezente în piele și colesterolul vegetal, acestea constituind „materialul de construcție” pentru refacerea pielii deshidratate sau deteriorate. Tenul își recapătă prospețimea, devine saturat și radiant.

Cea mai dificilă parte în procesul de hidratare a pielii este să păstrezi apa în tegumente. În acest caz, dermatologii recomandă acesteia; 
emoliente – repară bariera naturală a pielii; 
vitamine și minerale – oferă necesarul de nutrienți și îmbunătățesc microcirculația sanguină a pielii; umectanți – au funcția de a atrage apa și de a suplini rezervele

Ceramidele naturale rețin eficient umectanții în tegumente, în timp ce polifenolii din cremă contribuie la hidratare, restabilesc proteinele structurale ale pielii și stimulează circulația sanguină. În așa mod, efectul de hidratare devine vizibil și rezistă pe parcursul întregii zile.

Punctul cheie în tratamentul tenului deshidratat este revizuirea rutinei de îngrijire a tenului.

Reduce folosirea produselor dure și/sau iritante și optează pentru produse cu pH adecvat, fără agenți agresivi pentru piele. Doar câteva modificări în regimul zilnic, combinate cu utilizarea regulată a cremei Viorica Vie, îți pot garanta un ten luminos și plin de vitalitate!

Alege Crema-Gel Hidratantă SPF 20 pentru o rutină zilnică perfect naturală


Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură