Home
Incrediente
Extract de lavandă
Extract de lavandă Extract de lavandă

Denumirea ingredientului

Extract de lavandă angustifolia

Denumirea INCI

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLOWER EXTRACT

Extract de lavandă

Extractul de lavandă are efect antiinflamator, bactericid, antiseptic și dezinfectant, care se datorează conținutului ridicat (12%) de taninuri, uleiuri esențiale (5%), acidului ursolic, valerianic, caproic. Lavanda activizează procesele metabolice din celule, îmbunătățește microcirculația sângelui și starea vaselor. Produsele cu extract de lavandă emoliază, calmează și repară chiar și cea mai inflamată și sensibilă piele.

Beneficii pentru ten

  • Elimină descuamarea, mâncărimea și roșeața
  • Combate acneea
  • Ajută la tratarea dermatitei și la regenerarea pielii după arsuri
  • Emoliază și reglează nivelul de umiditate al oricărui tip de piele

Beneficii pentru păr

  • Întărește foliculii de păr și previne căderea părului
  • Calmează pielea scalpului, ameliorează mâncărimea și descuamarea
  • Face părul moale și mătăsos, îi redă luciul

Beneficii pentru corp

  • Are efect antibacterian
  • Reface textura pielii uscate, vindecă fisurile prin stimularea formării celulelor noi
  • Reduce rozaceea

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Extractul obținut din Lavandula angustifolia Mill. (Lamiaceae) are efect analgezic și bactericid.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378874103002344

Primește noutăți despre oferte și promoții