Home
Incrediente
Polizaharide de tamarind
Polizaharide de tamarind Polizaharide de tamarind

Denumirea ingredientului

Polizaharide de tamarind, acid hialuronic vegetal

Denumire INCI

TAMARINDUS INDICA SEED GUM

Polizaharide de tamarind

Polizaharidele de tamarind au proveniență vegetală. Reprezintă niște polimeri polizaharidici extrași din semințele de Tamarindus indica, o plantă veșnic verde care atinge înălțimea de până la 15 metri și face fructe sub formă de păstaie. Este foarte des întâlnită în India, Africa și în întreg Orientul Îndepărtat.

Sunt considerate o alternativă „verde” a acidului hialuronic, datorită asemănării atât din punct de vedere fizic, cât și biologic. Polizaharidele de tamarind compensează deficiența de acid hialuronic în piele, care apare din cauza modificărilor legate de vârstă, dar și a efectelor nocive ale soarelui (fotoîmbătrânirea). Au un puternic efect hidratant, datorita atracției si reținerii moleculelor de apă în celulele pielii. Potrivite pentru toate tipurile de ten.

Beneficii pentru ten

  • Refac echilibrul hidric optim al pielii
  • Emoliază pielea și reduc ridurile fine
  • Îmbunătățesc elasticitatea pielii

Beneficii pentru păr

  • Hidratează părul fără a-l îngreuna
  • Combat deshidratarea scalpului
  • Conferă părului vitalitate, suplețe și elasticitate

Beneficii pentru corp

  • Emoliază pielea aspră și zonele cu rugozități
  • Reduc iritația și descuamarea

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Polizaharida din semințe de tamarind (TSP) este un xiloglucan derivat din plante și, în comparație cu hialuronatul, prezintă proprietăți similare (când este utilizat în concentrații de până la 2%).

Este un agent hidratant puternic și poate fi considerat un substituent al acidului hialuronic pentru produsele fitocosmetice.

https://www.mdpi.com/2079-9284/2/1/1/htm

Primește noutăți despre oferte și promoții