Viopark

Plantația ecologică VioPark este un proiect unic lansat de holdingul Daac-Hermes și de compania sa subsidiară Viorica, a cărei obiectiv este cultivarea plantelor eco-pure în conformitate cu principiile permaculturii.

PERMACULTURE

agricultură permanentă — o abordare a proiectării mediului natural și a unui sistem agricol bazat pe imitarea relațiilor și condițiilor dintr-un ecosistem natural (sălbatic).

Proiectul a fost dezvoltat și implementat cu sprijinul lui Sepp Holzer – expert internațional în agricultura ecologică, recunoscut ca lider mondial în domeniul permaculturii.

VioPark găzduiește zeci de tipuri de plante medicinale, pe care le folosim ca materie primă pentru producerea cosmeticelor noastre.

Propria noastră eco-plantație ne permite să controlăm toate etapele de creștere a plantelor, și să fim siguri de puritatea lor ecologică și de conținutul ridicat de substanțe active.

VioPark este situat la aproximativ 60 km vest de Chișinău, într-o regiune curată din punct de vedere ecologic a Republicii Moldova, în apropiere de satul Varnița, raionul Anenii Noi. Plantația este situată aproape de râul Nistru și acoperă o suprafață de 130 de hectare. Pe teritoriul său există mai multe lacuri mici conectate printr-un sistem de cascade.

Landșaftul special conceput din valuri de pământ și lacuri, un număr mare de copaci, ierburi și arbuști din soiuri special selectate creează un microclimat unic, care crează cele mai favorabile condiții pentru creșterea plantelor medicinale.

În VioPark plantele nu sunt tratate chimic, iar pentru fertilizarea solului sunt utilizate doar substanțe de origine naturală.

Condițiile de creștere aproape sălbatice și absența totală de chemicalii permit atingerea unui rezultat unic – plantele dezvoltă un conținut ridicat de substanțe active și fito-chimice benefice, cum ar fi salvestroluri și adaptogeni cu proprietăți curative.

În prezent, marea parte din materii prime, cum ar fi uleiurile vegetale, extractele de flori, plante și rădăcini utilizate în produsele Viorica, sunt obținute din culturi care cresc în VioPark.

Acest fapt ne permite să garantăm puritatea și eficiența ridicată a produselor cosmetice Viorica.

În anul 2020 ecoplantația VIOPARK a primit confirmarea oficială că procesul și condițiile de creștere a culturilor corespund prevederilor Legii Nr. 115 din 09-06-2005 cu privire la producția agroalimentară ecologică.

ADAPTOGENE

— sunt un grup farmacologic de substanțe de origine naturală sau artificială care pot crește rezistența nespecifică a organismului la o gamă largă de efecte dăunătoare de natură fizică, chimică și biologică.

Primește noutăți despre oferte și promoții