Laborator

Laborator

Laboratorul de testare (IL) AO “Viorica-Cosmetic” și-a început activitatea în 1989, ca secțiune a fabricii de produse cosmetice și parfumuri (NPA) “Viorica”, sub denumirea de “Producție de control tehnico-chimic (PL THC)“.

Data oficială de începere a activității laboratorului de control tehnico-chimic, atât în cadrul întreprinderii, cât și în general, este 12 mai 1989. De la înființare și până în prezent, laboratorul îndeplinește următoarele sarcini:

De la înființare și până în prezent, laboratorul îndeplinește următoarele sarcini:

  • Controlul tehnico-chimic și microbiologic al producției de produse cosmetice și parfumuri în toate etapele procesului de producție (controlul materiilor prime și al componentelor, controlul în procesul de producție, controlul pe liniile de producție, precum și controlul produsului finit);
  • Testarea noilor produse;
  • Evaluarea certificatelor de conformitate;
  • Efectuarea testelor pe loturi de produse.

În gama de produse fabricate și controlate de IL AO «Viorica-Cosmetic», se regăsesc:

  • Produse cosmetice pentru igiena feței și corpului, inclusiv creme hidratante și geluri de curățare;
  • Produse cosmetice pentru îngrijirea părului, inclusiv șampoane și balsamuri, produse cosmetice lichide, uleiuri esențiale și uleiuri pentru păr;
  • Apă de parfum și detergenți pentru vase;
  • Parfumuri, apă de toaletă și apă de parfum.

Laboratorul este acreditat din 1995 pentru dreptul de a efectua testări asupra produselor menționate. Acreditarea este acordată de către Centrul Național de Acreditare al Republicii Moldova (MOLDAC).

IL THMC efectuează testări de certificare atât pentru clienții interni, cât și pentru cei externi, în conformitate cu domeniul său de acreditare.

În cadrul întreprinderii este implementat Sistemul de Management al Calității.

IL THMC participă la testări PT (testări profesionale) la nivel internațional conform indicatorilor declarați în domeniul de acreditare.

Pe baza Certificatului de Acreditare al IL THMC și a Certificatului de Calitate conform Sistemului de Management, întreprinderea elaborează Declarația de Conformitate pentru produsele cosmetice și parfumuri.

Declarația de Conformitate este o confirmare scrisă că producătorul atestă conformitatea produselor cu cerințele stabilite.

Copiile certificatelor sunt anexate.

Primește noutăți despre oferte și promoții