POLITICA PRIVIND RETURNAREA PRODUSELOR

Hotărârea Guvernului nr. 1465 din 08-12-2003 cu privire la aprobarea Regulilor de înlocuire a produselor nealimentare și a termenelor de garanție anexa 2, prevede că Articole de parfumerie şi cosmetică de calitate adecvată nu pot fi Înlocuite cu produse similare.

Remedierea gratuită a deficiențelor apărute la produs, înlocuirea gratuită sau restituirea contravalorii produsului, în cadrul termenului de garanție sau termenului de valabilitate, deficiențe care nu sînt imputabile consumatorului, se face necondiționat într-un termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data înaintării reclamației de către consumator.

În cazul produselor cosmetice necorespunzătoare cerințelor prescrise sau declarate, la cererea și opțiunea consumatorului, produsele se înlocuiesc sau să restituie contravaloarea lor.

Se restituie contravaloarea produsului vîndut imediat după constatarea imposibilității folosirii acestuia, dacă deficiența nu este imputabilă consumatorului şi dacă consumatorul a refuzat remedierea sau înlocuirea produsului.

La restituirea  contravalorii produsului se va lua în calcul prețul produsului la data examinării reclamației – în cazul în care prețul lui s-a majorat, şi prețul la data procurării – în cazul în care prețul lui s-a micșorat. Reducerea prețului la produsul necorespunzător se face la înțelegerea părților.

Primește noutăți despre oferte și promoții