INCI
LAURDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN
Proteinele din grâu sunt una dintre cele mai utilizate în cosmetologie componente ale grâului, reprezentând aproximativ 14% din compoziția acestei culturi cerealiere. Ele sunt similare ca compoziție cu proteinele umane care formează pielea și părul. Conțin mulți aminoacizi, inclusiv glicină, alanină, prolină și glutamină, datorită cărora hidratează și emoliază perfect, au efect antioxidant și rejuvenant. Formează o peliculă subțire pe suprafața pielii și a părului, care protejează, netezește și restabilește echilibrul hidric. Pentru a putea fi integrate în produsele cosmetice, proteinele sunt de obicei procesate printr-un proces de hidroliză pentru a le face mai mici ca dimensiune și solubile în apă. Această tehnologie permite, de asemenea, proteinelor să pătrundă adânc în piele și păr. Se atașează ferm de fir și îngrijesc podoaba capilară pe termen lung, iar efectul lor benefic este proporțional cu nivelul de deteriorare a părului.
Beneficii pentru piele
Beneficii pentru păr
Contraindicații
Intoleranță individuală.
Dovezi ale eficacității
[1] S-a dovedit științific că proteinele de grâu sunt capabile să restaureze eficient și sigur părul deteriorat.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5830729/
[2] S-a dovedit științific că proteinele de grâu au capacitatea de a netezi părul și de a-i spori luciul.