Home
Incrediente
Acetil tetrapeptida-11
Acetil tetrapeptida-11 Acetil tetrapeptida-11

Denumirea ingredientului

Acetil tetrapeptida-11

Denumirea INCI

ACETYL TETRAPEPTIDE-11

Acetil tetrapeptida-11

Acetil tetrapeptida-11 este un reprezentant al clasei de peptide stimulatoare, având aspectul unei pulberi albe solubile în apă. Peptidele sunt proteine ​​cu lanțuri foarte scurte de aminoacizi, fiind similare unor substanțe produse de corpul uman.

Peptidele au capacitatea de a pătrunde în cele mai profunde straturi ale pielii, unde dictează celulelor cum să se comporte: să se regenereze mai activ, să încetinească procesul de îmbătrânire, să blocheze pigmentarea, etc.

Ce ține de acetil tetrapeptida-11, ea are rolul de a combate problemele asociate tenului matur. Datorită stimulării sintezei de colagen de tip XVII și a sindecanului, această peptidă reface legătura dintre stratul cornos al pielii și dermă, care slăbește odată cu înaintarea în vârstă.  Acest fenomen culminează cu îmbunătățirea semnificativă a aspectului pielii.

Beneficii pentru ten

  • Reface fundamentul epidermei – membrana bazală
  • Redensifică pielea subțiată
  • Conferă fermitate și luminozitate

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Este demonstrat științific că acetil tetrapeptida-11 sporește sinteza keratinocitelor și a sindecanului, fapt ce are un impact semnificativ asupra parametrilor biomecanici ai straturilor superficiale ale epidermei.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1468-2494.2009.00490.x

Primește noutăți despre oferte și promoții