Home
Incrediente
Acetil tetrapeptida-9
Acetil tetrapeptida-9 Acetil tetrapeptida-9

Denumirea ingredientului

Acetil tetrapeptida-9

Denumirea INCI

ACETYL TETRAPEPTIDE-9

Acetil tetrapeptida-9

Acetil tetrapeptida-9 este un reprezentant al clasei de peptide remodelante, având aspectul unei pulberi albe solubile în apă. Peptidele sunt proteine ​​cu lanțuri foarte scurte de aminoacizi, fiind similare unor substanțe produse de corpul uman.

Peptidele au capacitatea de a pătrunde în cele mai profunde straturi ale pielii, unde dictează celulelor cum să se comporte: să se regenereze mai activ, să încetinească procesul de îmbătrânire, să blocheze pigmentarea, etc.

Ce ține de acetil tetrapeptida-9, i se atribuie efectul de fortificare a carcasei tenului, prin stimularea sintezei de lumican și consolidarea fibrelor de colagen, ale căror structură pierde din coeziune odată cu înaintarea în vârstă. Ca urmare, densitatea și elasticitatea pielii crește, aceasta își recapătă volumul de altădată.

Peptidele remodelante se aplică izolat în cazul primelor semne de îmbătrânire a tenului, atunci când în piele există încă suficient colagen. Pentru pielea matură, se recomandă combinarea acestora cu peptidele de semnalizare.

Beneficii pentru ten

  • Sporește fermitatea și densitatea pielii
  • Redă volumul de altădată
  • Crește grosimea dermei

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Este demonstrat științific că acetil tetrapeptida-9 sporește sinteza colagenului I și a lumicanului, fapt ce are un efect pozitiv asupra densității și fermității pielii.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1468-2494.2009.00490.x

Primește noutăți despre oferte și promoții