Home
Incrediente
Betaină
Betaină Betaină

Denumirea ingredientului

Betaină

Denumirea INCI

BETAINE

Betaină

Betaina este o substanță naturală care aparține clasei de aminoacizi. De regulă, este fabricată din sfeclă de zahăr. Este considerată un ingredient excelent pentru îngrijirea pielii și a părului datorită capacității sale de a hidrata „corect”: betaina nu numai că distribuie excelent apa în celule, ci o reține în ele și, de asemenea, previne dilatarea celulelor ca urmare a suprasaturării cu apă.

Betaina este bine tolerată de toate tipurile de piele, dar este utilizată îndeosebi pentru a restabili pielea uscată, sensibilă, matură, deoarece o emoliază și o catifelează. Ca ingredient în produsele cosmetice, este capabilă să le îmbunătățească textura.

Beneficii pentru ten

  • Menține nivelul optim de apă în piele
  • Îndepărtează eficient iritațiile și descuamarea
  • Accelerează vindecarea rănilor minore și a erupțiilor ușoare

Beneficii pentru păr

  • Are o capacitate excelentă de condiționare a părului
  • Sigilează solzii firului de păr, făcând părul elastic, puternic
  • Îngrijește scalpul, elimină mâncărimea

Beneficii pentru corp

  • Îmbunătățește aspectul pielii
  • Hidratează și emoliază
  • Elimină roșeața și iritațiile

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Reieșind din concluziile oamenilor de știință, betaina este un hidratant natural extrem de eficient, care este utilizat pe larg în produsele de îngrijire a pielii și a părului. De asemenea, are capacitatea de a protejează pielea și de a face părul mai puternic și mai mătăsos.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19818084/

Primește noutăți despre oferte și promoții