Home
Incrediente
Ulei de ricin
Ulei de ricin Ulei de ricin

Denumirea ingredientului

Ulei de ricin

Denumirea INCI

RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este produs prin presarea semințelor plantei de ricin. Are o textură ușoară și o compoziție generoasă. Conține vitamina E și acizii grași linolenic, oleic, ricinoleic, în cantități mai mari comparativ cu alte uleiuri vegetale.

Aceste avantaje îl fac un ingredient deosebit de eficient pentru îngrijirea pielii, a părului, a sprâncenelor și a genelor.

În special, uleiul de ricin este indispensabil în rutina de îngrijire a pielii uscate, terne sau inflamate și are, de asemenea, un efect benefic asupra foliculilor de păr.

Acidul ricinoleic uniformizează aspectul pielii, o hidratează și o hrănește, reduce intensitatea ridurilor și stimulează procesele intracelulare. Acidul oleic accelerează metabolismul în celulele epidermei, ajutând pielea să se refacă mai repede în cazul leziunilor minore.

Beneficii pentru ten

  • Stimulează regenerarea celulelor pielii
  • Reduce ridurile fine
  • Ajută la conservarea apei în celulele pielii
  • Reduce edemele

Beneficii pentru păr

  • Fortifică firul de păr
  • Stimulează creșterea părului
  • Combate mătreața
  • Hrănește excelent vârfurile despicate

Beneficii pentru corp

  • Reduce cicatricele și vergeturile
  • Reduce descuamarea și emoliază porțiunile cu piele aspră
  • Exercită efect antibacterian și antiinflamator în cazul acneei și a erupțiilor cutanate
  • Stimulează sinteza de colagen și elastină, făcând pielea mai elastică și mai fermă

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Acizii grași și vitamina E, care se conțin în uleiul de ricin, stimulează creșterea părului. Uleiul are un efect antibacterian asupra scalpului și repară vârfurile despicate.

În cazul pielii, acționează ca un agent hidratant natural și antimicrobian. Combate vergeturile, ridurile, vindecă fisurile.

https://1library.net/document/q2gl50jy-physicochemical-characterization-evaluation-castor-oil-communis-hair-biocosmetics.html

Primește noutăți despre oferte și promoții