Deși pare un subiect simplu și în același timp delicat, deseori nu acordăm atenția corespunzătoare anumitor aspecte deosebit de importante, neglijarea cărora poate duce la consecințe neplăcute.

Am purtat o discuție pe marginea acestei teme cu medicul obstetrician-ginecolog, Iraida Snigur, care a scos în evidență cele mai importante momente vizavi de acest subiect:

”În fiecare zi ne facem igiena intimă, însă uneori putem comite și anumite greșeli.

Deci, care sunt recomandările de bază care trebuie respectate?

1. Spălarea cu apă curgătoare și săpun pentru igiena intimă de 2 ori/zi. În acest sens recomand produsele care au fost create de specialiști, potrivite zonei intime, așa cum sunt și produsele din seria Sensivio  de la Viorica Cosmetic, care au o formulă sigură elaborată de dermatologi. Pentru utilizarea zilnică puteți opta pentru gelul intim Zilnic cu extract de echinacea purpurie și acid lactic natural. Acest produs are un efect antiseptic și nu usucă pielea.

2. Spălarea înainte și după fiecare act sexual;

3. Spălarea în direcția din față spre spate și nu invers;

4. Utilizarea produselor pentru igiena intimă specializate. Acestea nu trebuie să conțină sulfați, ideal ar fi să conțină acid lactic și alte ingrediente cu acțiune benefică. În cazul unei sensibilități deosebite a pielii din zona intimă optați pentru texturi ușoare, cum ar fi spuma intimă Delicată din seria Sensivio cu extract de bujor și acid lactic natural. Acesta se potrivește chiar și adolescentelor și femeilor însărcinate;

5. Nu este recomandat dușul vaginal (spălăturile interne);

6. Se recomandă alegerea produselor de igienă feminină adaptate nevoilor particulare în caz de sensibilitate sau iritație a zonei intime. În seria Sensivio găsiți gelul intim Calmant cu extract de nufăr alb și acid lactic natural, special creat contra iritațiilor, în perioada de menopauză, etc. Acesta reduce disconfortul cauzat de apa clorurată, procedura de epilare, lenjeria incomodă sau menopauză.

7. În menstruație se recomandă dușul decât baia în cadă;

8. Lenjeria se schimbă în fiecare zi;

9. Nu folosiți aceleași prosoape și pentru față și pentru corp;

10. Folosiți lenjerie de bumbac;

De asemenea nu neglijați vizitele regulate la medic pentru un control de rutină!”

În urma analizei minuțioase, produsele Sensivio sunt recomandate cu încredere de către Asociația oncologilor-ginecologi din Republica Moldova.

Accesați www.viorica.md pentru a plasa o comandă online cu livrare sau vizitați magazinele Viorica!