Un ten strălucitor și sănătos este dorința oricărei femei preocupate de frumusețea și sănătatea pielii. Dar cum poți obține un ten radiant și plin de strălucire dimineața, fără a face eforturi prea mari? Ei bine, secretul poate fi găsit în rutina de îngrijire a tenului seara, implicit în tratamentele nocturne pentru ten. 

Dacă și tu îți dorești să te trezești în fiecare dimineață cu un ten plin de vitalitate și strălucire, vom explora în continuare cele mai eficiente tratamente de noapte pentru un ten luminos și sănătos, în așa fel încât să te poți trezi cu încredere în fiecare zi. Pregătește-te să-ți transformi pielea peste noapte cu Viorica!

Importanța rutinei de îngrijire a tenului seara

Îngrijirea tenului seara este deosebit de importantă pentru menținerea unui ten sănătos și radiant. Unul dintre principalele beneficii ale acestei rutine este că ajută la optimizarea procesului natural de regenerare a pielii care are loc în timpul somnului. Pe parcursul nopții, celulele se reînnoiesc de două ori mai repede decât în timpul zilei, așa că o rutină de îngrijire a tenului seara este esențială pentru a susține acest proces.

Un alt aspect important al îngrijirii tenului seara este demachierea. Este esențial să ne demachiem înainte de culcare pentru a elimina impuritățile acumulate pe parcursul zilei, precum poluarea, sebumul și machiajul. Acestea pot obstrucționa porii și pot duce la apariția problemelor de piele, de la puncte negre și coșuri, până la iritații și inflamații.

După demachiere, un alt pas esențial este hidratarea tenului. În timpul nopții, pielea pierde mai multă apă decât în timpul zilei, un proces cunoscut sub numele de transpirație insensibilă. Pentru a compensa această pierdere de umiditate este recomandată utilizarea unei creme de noapte hidratante.

În plus, multe produse de îngrijire a pielii sunt concepute special pentru a fi folosite pe timp de noapte, când pielea este mai receptivă la tratamente. Acestea pot include seruri, măști de noapte și creme de noapte cu ingrediente active precum retinolul, acidul hialuronic sau vitaminele A și C.

Sursa foto: Shutterstock

Cum să-ți stabilești rutina de îngrijire a tenului pe timp de noapte?

Stabilirea unei rutine de îngrijire a tenului pe timp de noapte reprezintă un aspect esențial pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. Înainte de a începe, este important să-ți cunoști tipul de ten și nevoile acestuia, pentru a putea selecta cele mai adecvate produse. Iată care sunt pașii în rutina de îngrijire a tenului noaptea!

1. Curățarea tenului 

Curățarea tenului are rolul de a elimina orice murdărie și sebum acumulat pe parcursul zilei. În această etapă, poți folosi același demachiant blând, pe bază de ulei sau pentru combaterea acneei, dimineața și seara. Principala diferență față de o rutină de skincare dimineața este că seara poate fi necesar să îndepărtezi machiajul cu un demachiant fără ulei sau cu un double cleanser [1].

2. Tonifierea tenului 

Al doilea pas în rutina de îngrijire a tenului pe timp de noapte este tonifierea, care ajută la echilibrarea pH-ului pielii și la pregătirea acesteia pentru etapele următoare. Acest pas poate ajuta la hidratarea pielii sau la îndepărtarea murdăriei rămase după curățare. Poți schimba tonerul obișnuit de dimineață cu un toner exfoliant pe timp de noapte. Este ideal să folosești un toner exfoliant o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la desfundarea porilor [1]. 

3. Aplicarea unui tratament local

Poți continua rutina de skincare seara cu un tratament pentru eliminarea coșurilor sau pentru estomparea petelor de pe piele. Aceasta poate include aplicarea unui tratament nocturn cu perioxid de benzoil sau acid salicilic pentru coșuri, sau a unui tratament cu hidrochinonă sau acid kojic pentru hiperpigmentare [1]. 

4. Folosirea serurilor 

Un ser de noapte sau un tratament pentru acnee este opțional. Cu toate acestea, adăugarea unui ser la rutina ta poate ajuta la tratarea acneei și a liniilor fine [1]. Asigură-te că alegi doar un ser, pentru a evita iritarea pielii cu prea multe ingrediente active! Unele seruri acționează, de asemenea, ca un exfoliant chimic, îndepărtând celulele moarte ale pielii care înfundă porii. 

5. Aplicarea unui ser cu retinol 

Retinoizii și retinolul sunt derivați din vitamina A și ajută la tratarea acneei și a liniilor fine. Aceste ingrediente stimulează refacerea celulară și promovează producția de colagen pentru a ajuta la îmbunătățirea texturii generale a pielii [1]. Retinolul și alte tratamente cu retinoizi provoacă sensibilitatea pielii la soare și trebuie folosite întotdeauna în rutina de îngrijire a tenului seara. 

6. Aplicarea cremei pentru zona ochilor 

Aplicarea unei creme pentru zona ochilor noaptea poate ajuta la hidratarea acestei zone sensibile și la reducerea liniilor fine. Acesta este un pas opțional în rutina de îngrijire a tenului seara, dar este ideal pentru o rutina de skincare anti-aging pentru toate tipurile de piele. 

7. Folosirea unei creme hidratante de noapte

În acest pas poți aplica o cremă hidratantă obișnuită sau o cremă mai bogată. Cremele de noapte ajuta la repararea pielii în timpul nopții și au o consistență ușor diferită față de cremele hidratante de zi. Este esențial să-ți hidratezi pielea noaptea pentru a ajuta la obținerea hidratării pielii, pierdute pe timpul zilei. 

8. Aplicarea unui ulei facial

Uleiurile faciale sunt o etapă opțională în rutina de skincare seara, însă acestea pot aduce și mai multă hidratare pielii. Așadar, după aplicarea cremei hidratante, poți masa ușor câteva picături de ulei pe față și pe gât. Acest pas este recomandat în special persoanelor cu pielea uscată, care au nevoie de mai multă hidratare.

Sursa foto: Shutterstock

Tratamente nocturne pentru ten

Tratamentele nocturne pentru ten sunt produse de îngrijire a pielii concepute special pentru a fi utilizate în timpul nopții, atunci când pielea este într-o fază de regenerare și reînnoire. Printre cele mai populare tipuri de tratamente nocturne se numără: 

  • cremele de noapte; 
  • serurile cu retinol; 
  • măștile de noapte; 
  • uleiurile pentru ten. 

Fiecare dintre acestea are proprietăți și beneficii specifice, care pot varia în funcție de tipul de piele, problemele specifice ale pielii și obiectivele individuale de îngrijire a pielii. De exemplu, cremele de noapte sunt adesea bogate în ingrediente hidratante și anti-îmbătrânire, în timp ce uleiurile de noapte pot fi ideale pentru pielea uscată sau sensibilă.

Modul de funcționare a tratamentelor nocturne este relativ simplu. Acestea acționează în timp ce dormim, oferind pielii ingredientele de care are nevoie pentru a se repara și a se reînnoi peste noapte. Prin îmbunătățirea texturii și tonului pielii, hidratare și netezire, combaterea semnelor de îmbătrânire și îmbunătățirea aspectului general al pielii, aceste tratamente pot avea un impact semnificativ asupra sănătății și aspectului pielii.

Produse recomandate pentru îngrijirea tenului seara

Din rutina de îngrijire a tenului seara nu ar trebui să lipsească anumite produse care să poată stimula regenerarea celulară și să ajute la diminuarea semnelor de îmbătrânire. Am selectat pentru tine din colecția de produse pentru îngrijirea tenului Viorica cele mai bune opțiuni pentru tratamentele nocturne ale tenului. Iată recomandările noastre pentru un ten radiant dimineața!

Cremă reactivantă Anti-Age de noapte Viorica Vie

Primul produs pe care îl recomandăm pentru îngrijirea tenului seara este crema reactivantă anti-age de noapte Viorica Vie. Formula sa complexă a fost dezvoltată pentru a reporni procesele metabolice caracteristice tenului tânăr, în timp ce ingredientele vegetale din compoziția sa luptă eficient cu primele semne ale îmbătrânirii pielii. 

Această cremă se aplică cu mișcări ușoare pe pielea feței, a gâtului și a decolteului. Pentru un efect maxim și de durată, este recomandă folosirea acestui produs în fiecare seară, cu o oră înainte de somn.

Anti-Age Reactivating Night Cream Viorica Vie
Sursa foto: Viorica

Cremă regeneratoare de noapte Viorica A0

Un alt produs recomandat pentru tratamentele nocturne pentru ten este și crema regeneratoare de noapte Viorica A0. Acest produs are o textură lejeră și este conceput pentru a oferi tenului gras și cu tendință acneică îngrijire adecvată pe parcursul nopții. Aceasta susține procesul de regenerare nocturnă, consolidează mecanismul protector al pielii și oferă hidratare profundă. 

Poți aplica această cremă pe tenul curat și uscat, cu mișcări circulare. Folosește crema înainte de somn, pentru a încheia rutina de îngrijire a tenului de seară!

Sursa foto: Viorica

Cremă regenerantă de noapte Viorica Vie 

În topul celor mai bune produse pentru rutina de skincare seara se numără și crema regenerantă de noapte, Viorica Vie, 50 ml. Formula sa ultraconcentrată a fost creată pentru susține procesele metabolice din țesuturile dermei pe timp de noapte. Datorită combinației de ingrediente naturale din compoziția sa, dimineața tenul tău va arăta proaspăt și radiant. 

Aplică această cremă cu mișcări ușoare pe pielea feței, a gâtului și a decolteului, în prealabil prelucrată cu loțiune tonică. Pentru un efect maxim și de durată, folosește produsului în fiecare seară, cu o oră înainte de somn!

Sursa foto: Viorica

Sfaturi pentru o rutină de skincare seara

Acum, la final de articol, ne dorim să-ți oferim și alte câteva sfaturi suplimentare în ceea ce privește rutina de îngrijire a tenului seara. Aplică și tu aceste sfaturi pentru a te bucura de un ten radiant dimineața!

  • Cunoaște-ți tipul de ten 

Înainte de a stabili o rutină de îngrijire a tenului seara, este esențial să cunoști exact ce tip de ten ai. Identificarea tipului de piele este extrem de importantă, deoarece fiecare tip de piele are nevoi diferite de îngrijire. Pielea uscată, de exemplu, are nevoie de mai multă hidratare, în timp ce pielea grasă necesită produse care controlează producția de sebum.

  • Alege produse de îngrijire potrivite 

Odată ce ai identificat tipul de piele, următorul pas este să alegi produsele de îngrijire adecvate. Acestea ar trebui să se potrivească nevoilor specifice ale pielii tale și să fie aplicate într-o anumită ordine, de obicei de la cel mai ușor la cel mai greu. Produsele de bază pentru o rutină de îngrijire a tenului seara includ demachiant, toner, ser și cremă hidratantă.

  • Menține rutina de îngrijire a tenului 

Unul dintre cele mai importante aspecte în îngrijirea tenului seara este consecvența. Rutina de îngrijire a tenului nu trebuie să fie complicată, dar este esențial să fie urmată în fiecare seară. Aceasta ar trebui să includă cel puțin trei pași de bază: demachierea, curățarea și hidratarea. 

  • Ajustează rutina de îngrijire în funcție de nevoile pielii

Este important să îți monitorizezi pielea și să ajustezi rutina de îngrijire în funcție de nevoile sale. Dacă observi orice semne de iritare sau disconfort, este recomandat să schimbi produsul care provoacă aceste reacții. De asemenea, nevoile pielii tale pot varia în funcție de factori precum vremea, dieta sau nivelul de stres, așa că este bine să fii flexibil și să îți adaptezi rutina de îngrijire a tenului în consecință.

  • Ține cont de ordinea de aplicare a produselor

Ordinea în care aplici produsele de îngrijire a tenului este importantă. În general, ar trebui să începi cu cele mai ușoare texturi – cum ar fi loțiunile sau serurile – și să închei cu cele mai dense – cum ar fi cremele sau uleiurile. Acest lucru asigură că fiecare produs este absorbit corect și funcționează la capacitatea maximă.

  • Asigură-te că ai un somn odihnitor 

În timpul somnului, pielea se regenerează și se reface. Prin urmare, este esențial să dormi suficient pentru a permite pielii să se vindece și să se regenereze. De asemenea, ar trebui să eviți expunerea la ecranele digitale cu cel puțin o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră poate perturba producția de melatonină, un hormon care reglează ciclul somn-veghe.

Sursa foto: Shutterstock

Adoptarea unei rutine eficiente de îngrijire a tenului seara poate face minuni pentru aspectul și sănătatea tenului tău. Investește timp și atenție în alegerea produselor potrivite și în respectarea unei rutine constante pentru a obține rezultatele dorite! Cu o abordare dedicată și consecventă, vei putea să te trezești în fiecare dimineață cu un ten strălucitor și proaspăt, gata să strălucească întreaga zi.


Referințe:

[1] Millhone, Carley. “How to Build Your Best Skincare Routine.” Health, www.health.com/skincare-routine-8364021. Accessed 07 Feb. 2024.