Home
Incrediente
Beta-glucan din ovăz
Beta-glucan din ovăz Beta-glucan din ovăz

Denumirea ingredientului

Beta-glucan din ovăz

Denumirea INCI

BETA-GLUCAN

Beta-glucan din ovăz

Beta-glucanul de ovăz este o polizaharidă naturală care se conține în această cereală. În ciuda dimensiunii sale moleculare mari, pătrunde adânc în piele, ajungând la dermă. În cosmetologie, este apreciat pentru capacitatea sa de a tonifia pielea prin crearea unei pelicule invizibile la suprafața acesteia, de a activa fibroblastele prezente în piele, care, la rândul lor, stimulează producția de colagen, asigurând un efect durabil de reducere a ridurilor. Pe lângă acțiunea anti-îmbătrânire, restructurează țesuturile și stimulează vindecarea leziunilor. Beta-glucanul asigură pielii o hidratare optimă și conservează apa în interiorul firului de păr.

Beneficii pentru ten

  • Hidratează intensiv
  • Uniformizează relieful pielii
  • Reduce adâncimea ridurilor
  • Contribuie la stimularea producției de colagen
  • Protejează pielea împotriva factorilor de mediu nocivi

Beneficii pentru păr

  • Reface structura foliculilor de păr
  • Fortifică nutriția foliculilor de păr grație fortificării vaselor sangvine de la nivelul scalpului
  • Menține echilibrul hidric optim în firele de păr

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] S-a dovedit științific beta-glucanul netezește ridurile și combate rugozitatea pielii. Utilizarea pe termen lung a produselor cosmetice care conțin acest ingredient activ duce la o îmbunătățire substanțială a aspectului pielii.

https://www.researchgate.net/publication/227527409_Anti-Wrinkle_Therapy_Significant_New_Findings_in_the_Non-Invasive_Cosmetic_Treatment_of_Skin_Wrinkles_with_Beta-Glucan

Primește noutăți despre oferte și promoții