Home
Incrediente
Ulei de cocos
Ulei de cocos Ulei de cocos

Denumirea ingredientului

Ulei de cocos, ulei de nucă de cocos

Denumirea INCI

COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este obținut din pulpa uscată a nucii de cocos. Proprietățile sale principale, folosite în cosmetologie sunt hidratarea și hrănirea părului și a pielii, datorită concentrației mari de trigliceride și acizi grași saturați din compoziție.

Este recomandat mai ales pentru pielea uscată, descuamată, aspră și ternă, pe suprafața căreia formează o peliculă protectoare invizibilă, menținând  astfel echilibrul hidric optim în celule pentru o perioadă îndelungată.

De asemenea, exercită efect antiseptic și antiviral, fiind folosit pentru combaterea acneei. Uleiul de cocos accelerează procesul de vindecare, îmbunătățește statutul antioxidant al pielii și crește cantitatea de colagen, caracteristici care îl fac un ingredient perfect pentru îngrijirea pielii mature.

Totodată, poate fi considerat un ingredient cosmetic universal, pentru că este potrivit chiar și pentru pielea sensibilă, inflamată și iritată.

Beneficii pentru ten

  • Elimină uscăciunea, emoliază, hrănește pielea
  • Netezește și tonifiază pielea, o face mai elastică și mai fermă
  • Are efect antiinflamator, antimicrobian și calmant

Beneficii pentru păr

  • Luptă eficient cu capetele despicate și fragile
  • Fortifică și reface structura firului de păr
  • Păstrează intensitatea culorii părului vopsit
  • Se potrivește tuturor tipurilor de păr

Beneficii pentru corp

  • Elimina uscăciunea și descuamarea pielii, previne formarea fisurilor
  • După masarea în piele, exercită efect catifelant instant
  • Protejează pielea împotriva radiației UV, previne apariția arsurilor solare
  • Calmează și revigorează pielea bronzată
  • Combate erupțiile cutanate

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Acizii grași care se conțin în uleiul de cocos se regăsesc și în piele, fapt ce sporește absorbția și eficacitatea acestuia.

https://www.researchgate.net/profile/Vermen_Verallo-Rowell/publication/8009961_A_Randomized_Double-Blind_Controlled_Trial_Comparing_Extra_Virgin_Coconut_Oil_with_Mineral_Oil_as_a_Moisturizer_for_Mild_to_Moderate_Xerosis/links/570e072d08aed31341cf91cf/A-Randomized-Double-Blind-Controlled-Trial-Comparing-Extra-Virgin-Coconut-Oil-with-Mineral-Oil-as-a-Moisturizer-for-Mild-to-Moderate-Xerosis.pdf

[2] Are efect antiviral, reduce inflamația.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24284257

[3] Prelucrarea leziunilor cu ulei de cocos grăbește vindecarea acestora.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20523108

Primește noutăți despre oferte și promoții