Home
Incrediente
Extract de bujor
Extract de bujor Extract de bujor

Denumirea ingredientului

Extract de bujor

Extract de bujor

În cosmetologie, bujorul este utilizat pentru întinerirea pielii, fiind și un ingredient nutritiv și hidratant popular care poate netezi ridurile minore și uniformiza aspectul pielii. Extractul de bujor conține fitosteroli, alfa-tocoferol, terpeni, acid benzoic, fitol, paeonol. Toate aceste substanțe conferă produselor cosmetice efect antiinflamator, antimicrobian și vindecător. Extractul acestei flori parfumate protejează pielea împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, produși ca urmare a acțiunii radiației ultraviolete.

Beneficii pentru ten

  • Protejează pielea împotriva radiației UV nocive
  • Combate flora patogenă și reduce inflamația
  • Normalizează metabolismul pielii și îmbunătățește fermitatea

Beneficii pentru păr

  • Stimulează creșterea părului și previne căderea acestuia
  • Hrănește intens scalpul și previne deshidratarea acestuia
  • Combate mătreața
  • Face părul docil și strălucitor

Beneficii pentru corp

  • Are un efect dezodorizant și revigorant
  • Combate inflamațiile, ameliorează mâncărimea și iritațiile
  • Hidratează și normalizează echilibrul hidric al pielii

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1],[2] Extractul de bujor are acțiune antiinflamatoare demonstrată.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S037887411100496X

http://en.cnki.com.cn/Article_en/CJFDTotal-LCZY201101018.htm

[3] Extractul de bujor este capabil să refacă bariera de protecție a pielii.

http://www.koreascience.or.kr/article/JAKO201304260598222.page

Primește noutăți despre oferte și promoții