Home
Incrediente
Unt de karite (shea)
Unt de karite (shea) Unt de karite (shea)

Denumirea ingredientului

Unt de karite (shea)

Denumirea INCI

BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) OIL

Unt de karite (shea)

Untul de shea este un ulei vegetal prețios, extras din semințele arborelui cu același nume care crește în Africa. Datorită conținutului ridicat de acizi nesaturați oleic (Omega-9), linoleic (Omega-6) și linolenic (Omega-3), acizi saturați stearic și palmitic, antioxidanți puternici, precum vitaminele  A, E, F, untul shea este un ingredient cosmetic ideal pentru îngrijirea pielii și a părului.

Principalele beneficii ale untului de shea sunt efectul intensiv de hidratare, emoliere și întinerire.

Ameliorează senzațiile neplăcute provocate de temperaturile scăzute, vânt și radiații solare. Vindecă perfect leziunile, reduce inflamațiile minore și alergiile cauzate de mușcăturile de insecte.

Beneficii pentru ten

  • Reface pielea uscată și deshidratată
  • Stimulează producția de colagen și regenerarea celulară
  • Oferă nutriție intensivă celulelor
  • Uniformizează culoarea tenului, netezește ridurile fine

Beneficii pentru păr

  • Stimulează creșterea firelor de păr noi
  • Protejează împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, razelor solare și a apei saline
  • Îmbunătățește structura firului de păr, crește sinteza keratinei

Beneficii pentru corp

  • Reface bariera lipidică a pielii
  • Reduce descuamarea, accelerează vindecarea leziunilor și a fisurilor
  • Netezește cicatricile și vergeturile

Contraindicații

Contraindicat în caz de alergie la sucul arborelui de cauciuc (latex) și în cazul focarelor deschise de acnee.

Dovezi ale eficacității

[1] S-a demonstrat că untul de shea este ideal pentru îngrijirea pielii datorită efectului său emolient, hidratant, anti-îmbătrânire și capacității de a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UV.

http://www.sciencepublishinggroup.com/journal/paperinfo.aspx?journalid=118&doi=10.11648/j.ajls.20140205.18

[2] Mai mult, un studiu japonez recent a scos la iveală faptul că nucile de karité și untul de karité sunt o sursă importantă de compuși cu acțiune antiinflamatoare și antitumorală.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20484832

Primește noutăți despre oferte și promoții